Почина хоровият диригент при Патриаршеската катедрала “ Св. Александър Невски” Татяна Христова

Почина хоровият диригент при Патриаршеската катедрала “ Св. Александър Невски” Татяна Христова
  15.03.2022 10:05

На 14. март, 2022 г. след продължително и тежко боледуване се престави в Господа дългогодишния музикален педагог и хоров диригент г–жа Татяна Христова.

Татяна Христова е родена на 27. ноември , 1953 г. в гр. Плевен. През 1972 г.завършва средно образование в Музикалното училище “ Панайот Пипков” в гр. Плевен. Също през 1972 г. е приета да учи пиано и хорово дирижиране в Българската държавна Консерватория “ Панчо Владигеров” – гр. София.

Г– жа Татяна Христова е известен музикален педагог и хоров диригент. От много години тя е обвързана и отдадена с преподавателска дейност в Националното музикално училище “ Любомир Пипков” – гр. София С много постоянство, подход и любов успява да открие и да развие таланта на много деца, които към днешно време прославят с таланта си България където и да са по света. С търпението си, с отношението си и безмерната си обич към децата, тя е един от много обичаните преподаватели на Музикалното училище.

През 2001 г. главния диригент на Патриаршеската катедрала г–н доц. Димитър Димитров кани г–жа Татяна Христова за свой помощник диригент. Г–жа Христова повече от двадесет години вплита своя талант и енергия, като диригент на смесения хор при храм “ Св. Александър Невски”. Със своя талант и себеотдаденост, г–жа Христова беше неизменен помощник на диригентския пулт на Патриаршеската катедрала.

Сега, в дните на Великия пост, със смирение отправяме гореща молитва към нашия небесен Отец да прости всяко волно или неволно прегрешение на новопредставилата се Татяна и да я приюти в селенията на праведните.

Вечна и блажена памет!

Смесен хор при ПКСХП “ Св. Александър Невски”

Опелото ще бъде отслужено в храм св. София-Премъдрост Божия на 17.март, 2022 г. от 13.00ч.

Снимка и текст: Божидар П. Петров